marți, 17 septembrie 2013

Cum se scot petele de pe haine?

Cum se scot petele de pe haine?

Aveti mai jos cateva metode simple pe care le puteti folosi in cazul in care v-ati patat hainele.

Petele de cafea

Cum indepartati petele de cafea daca ati varsat cafeaua pe haine?
Folositi un burete, apa si un ou.Amestecati oul cu apa calda. bateti oul ca si cum ati face omleta. Folositi solutia la indepartarea petei de cafea.
Frecati pata cu un burete inmuiat in solutia de apa calda cu ou dupa care puteti clati haina sau doar zona patata in apa.Asta e tot!

Petele de iarba.

Ati stat pe iarba si v-ati patat pantalonii?
Exista solutii pentru indepartarea petelor de iarba.
Aplicati pe pata zeama de lamai si putina apa, lasati 20 de minute si spalati cu apa calda si detergent.
Pe langa solutia de zeama de lamaie  ar fi folosirea spirtului incalzit dar trebuie sa aveti grija sa nu ia foc. Aplicati direct pe zona patata spirtul incalzit si gata.

Petele de ciocolata sau cacao se indeparteaza prin spalare.

Daca nu puteti face asta si sunteti in graba, atunci frecati pata cu un tampon de vata pe care l-ati inmuiat in glicerina.Dupa 10 minute puteti spalati zona patata cu apa calduta de preferinta.

Petele de grasime.

Petele de grasime si ulei pot fi indepartate prin spalare dar asta stim cu totii.
Daca hainele nu sunt colorate petele de grasime pot fi indepartate prin frecarea cu un tampon inmuiat in alcool sau acetona.
Nu folositi acetona in cazul hainelor colorate!
La hainele sau tesaturile de matase, petele de grasime pot fi indepartate prin inmuierea intr-o solutie in care ati pus la dizolvat multa sare si amoniac.
Petele de ulei le indepartam prin frecarea cu un tampon inmuiat in benzina, da, ati auzit bine, dupa care treceti cateva secunde peste locul petei fierul de calcat incalzit, apoi spalati haina cu apa calda si detergent.

Petele de rugina se pot indeparta cu suc de lamaie.

Aplicati suc de lamaie peste pata respectiva si apoi doar pentru cateva secunde puneti fierul de calcat fierbinte.
Atentie, Nu insistati cu fierul de calcat, atingeti foarte putin pentru ca sa nu ardeti materialul.Puteti apoi sa spalati haina cu apa calda si detergent.

Petele de ceara si parafina se indeparteaza cu fierul de calcati si un simplu servetel.

Aplicati cate un servetel pe fiecare fata a materialului sau a hainei patate si apoi puneti fierul de calcat incins peste servetel.
Schimbati servetelul cand acesta devine murdar.Dupa cum probabil v-ati imaginat servetelul va absorbi pata de ceara sau parafina lasand materialul curat.

Petele de mucegai se pot indeparta cu amoniac si sare sau apa oxigenata si otet..

Frecati pata cu o solutie de amoniac diluat si sare de bucatarie. Deasemenea o alta varianta pentru indepartarea petei de mucigai este o solutie formata din apa oxigenata si putin otet.

Petele de suc de fructe se inndeparteaza cu apa.

Spalati suprafata patata de suc de fructe cu apa rece. Petele care persista se indeparteaza folosind un amestec de alcool cu amoniac.
Clatiti foarte bine cu apa calduta. Petele uscate se pot curata cu glicerina pe care o lasati doua ore apoi adaugati cateva picaturi de otet timp de 10 minute dupa care clatiti foarte bine.


Juliana-magazin online de cadouri, bijuterii, accesorii si decoratiuni

Niciun comentariu :