duminică, 13 septembrie 2015

Sfaturi pentru a face o camera sa para mai mare

Sfaturi pentru a face o camera sa para mai mare

Cei mai multi dintre noi ne confrunta, uneori cu problema spatiului in casa noastra. Fiecare are o camera care este prea mica si problematica in alegerea obiectelor de decor. O camera mica poate fi greu de amenajat si decorat daca nu avem putina imaginatie.Ce poti face intr-o asemenea situatie?  



Fiecare spatiu mic trebuie gandit separat si in mod individual pentru ca fiecare are particularitatile lui. Astfel trebuie sa tinem cont de cateva aspoecte importante printre care luminozitatea, culorile alese pentru zugraveala, mobila, obiectele de decor si alte accesorii.
Cele mai multe dintre ideile de mai jos pe care vi le propunem pot fi aplicate aproape in toate situatiile.


1. Pentru iluzia unei camere mai mari, folositi o schema de culori deschise nu inchise.Culorile pastelate, neutre si album sunt posibilitatile cromatice pe care trebuie sa luati in consideratie pentru a avea un spatiu care sa para mai mare decat este in realitate.


2.Folositi nuante ale aceleasi culori pentru un efect de marire pentru pereti, covor, tablouri, paravane decorative sau orice alte elemente de décor aveti .
3. Luminozitatea este un element cheie  in deschiderea unui spatiu. Lumina naturala ajuta acolo unde sunt ferestre si ne putem folosi de acest avantaj. Amplasarea inspirata de surselor de lumina electrica, precum lustra, veioza pot ajuta si ele.


4. Limiteaza numarul de accesorii folosite in spatiul respectiv pentru a evita aglomerarea sau senzatia de aglomerare. 


5. Podeaua si tavanul sunt ‘’peretii’’ cinci si sase ai unei camere. O podea acoperita cu parchet din stejar nisipiu sau alte nuante deschis peste care am pus un covor in culori deschise vor face ca toata camera sa para mai  luminata si mai mare. Acelasi lucru se aplica si tavanului cand vine vorba de culoarea aleasa.Folositi alb, de preferinta pentru a vopsi tavanul.

 

6. Daca nu este vorba de dormitor, pentru a da un efect de marire, amplasati oglinzi pe pereti! Oglinzile reflecta lumina si culorile si asta este exact ce aveti nevoie. Puteti decora un perete intreg cu oglinzi. Oglinzile dau efectul de camera dubla.


7. Este momentul sa vorbim de alerea mobilei! Nu amplasati multe piese de mibilier intr-o camera mica!  Un fotoliu sau un scaun este preferabil unei canapele uriase. Pune chiar doua fotolii daca este cazul! Scaunele trebuie amplasate la perete.
8. Poti pune tablouri pe pereti. O pictura sau un tablou mare este mai bun decat mai multe tablouri mai mici in acest caz.
9. Echilibrul vizual al camerei este deasemenea important. Un element mare in culori deschise, stralucitoare poate coplesi camera si micsora aspectul spatiului.
10. Daca trebuie sa puneti si o masa, alegeti una din sticla pentru a pastra un spatiu deschis.

Niciun comentariu :