duminică, 31 ianuarie 2016

Din ce sunt facute bolurile tibetane

Din ce sunt facute bolurile tibetane?

 Ati cumparat un bol tibetan sau intentionati sa achizitionati unul?Sunt cateva lucruri pe care ar trebui sa le stiti legate de bolurile tibetane. Probabil ati auzit pe unii vanzatori ca au boluri facute din sapte metale printre care si unele pretioase. Cat adevar este in mitul celor sapte metale?


Conform celor de la Univeresitatea Oxford din Londra care au analizat in laborator compozitia bolurilor tibetan, acestea sunt facute aproximativ dupa reteta clopotelor bisericesti. Majoritatea are in compozitie bronzul, cuprul si zincul. Stiti foarte bine cat de important este ca sunetul unui clopot de biserica sa fie bun.

 
Desi in general, sunt facute din aliaj de metale, nu exista boluri din sapte metale. Acesta este doar un mit sau mai bine zis o strategie de vanzari. Suna bine cand spui ca ai boluri tibetane din sapte metale.'' Says who?''. Cum poti demonstra ca bolul tau este facut din sapte metale? Ai laborator acasa. Din cate stiu eu, nimeni nu poate spune cu certitudine din ce sunt facute bolurile pe care le vand. Credeti-ma! Vand boluri cantatoare de multe vreme si lucrez cu furnizor de India. Nici un bol tibetan nu vine cu un certificat de conformitate.
Vaeti mai jos doua filmulte pentru a intelege cum sunt facute bolurile tibetane.

 
Ironia face ca cele mai ieftine boluri tibetane sa se apropie ca si compozitie de mitul celor sapte metale in sensul ca sunt facute dintr-un aliaj care contine bronz cupru, zinc fier si cositor. Asta nu le face cu nimic mai bune sau mai rele. Singura diferenta de tinut seama este modul in care sunt facute.



Unele sunt turnate iar altele sunt batute manual. Dupa logica mea, cele facute manual,  ar trebui sa fie mai scumpe decat cele turnate in forma.Crearea unui bol tibetan cere efort si maiestrie in ambele cazuri, dupa cum puteti observa si in aceste fiimulete.Veti intelege cat efort se depune pentru a realiza fiecare bol in parte.

 

Acum, dupa vizionarea filmuletelor veti aprecia cu atat mai mult bolul tibetan achizitionat. Acum stiti ca fiecare bol cantator este facut manual este unic si are sunetul sau particule.
Tocmai de aceea, noi va recomandam sa alegeti si sa folositi un bol cantator, batut manual din bronz.
Aveti mai jos un filmulet care arata cat de greu este sa faci un bol cantator.


Bol tibetan batut manual, facut din aliaj de bronz

Boluri tibetane cantatoare facute si batute manual


Bol tibetan turnat si decorat in stil antichizat cu diverse simboluri orientale
Pentru a achizitiona boluri tibetane vizitati magazinul online Juliana!
Spune-ne si parerea ta intr-un comentariu mai jos!

Niciun comentariu :