joi, 30 iulie 2015

Un maslin in ghiveci



Un maslin in ghiveci din Creta

Tocmai ne-am intors dintr-o superba vacanta in Creta si pentru ca am dorit sa avem o amintire de durata de acolo,  am achizitionat un maslin in ghiveci.

Maslinul in ghiveci de ceramica este frumos ambalat intr-o cutie de cadou, ideala pentru a fi usor de transportat.Cutia este confectionata special pentru transport dar arata si bine pentru a fi oferita cadou.cand mergi in vacanta, de obicei vii cu suveniruri pentru a le oferi celor dragi.
Am gasit o multime de idei de cadouri pentru familie si prieteni si mai toate includeau ideea de maslin, ulei de masline in tot felul de recipiente, unele erau atat de dragute, semanau cu sticlutele de parfum.Am gasit o multime de sortimente de masline, sapunuri facute din ulei de masline, berea Mythos, vinuri si alte bauturi locale.

Cel mai mult ne-a placut ideea de cadou cu maslin in ghiveci frumos ambalat in cutie de cadou in set cu un sapun natural cu ulei de masline si o lingura facuta, desigur, din lemn de maslin.

Maslinii in ghiveci sunt usor de intretinut, mai ales pentru cei care nu sunt foarte experimentati in  gradinarit.
Un maslin se dezvolta foarte bine la soare sau putina umbra asa ca va trebui sa-l amplasam intr-un loc cat mai luminta.
Pentru ca nu are nevoie de multa apa, il udam doar de doua ori pe saptamana. Ne asiguram ca pamantul este uscat inainte de a-l uda, nu se bucura cand are multa apa, 30-50ml de fiecare data.
Pentru ca temperatura din Romania poate sa scada destul de mult iarna, tinem maslinul in casa. Totusi nu il amplasam aproape de calorifer sau alta sursa de caldura pe care o folosim pe timpul sezonului rece.Rezista la temperaturi intre -12 si 50 de grade.

Ghiveciul nu este foarte mare tocmai deaceea in cateva luni va trebui sa-l schimbam. Ni s-a spus ca intr-un an poate creste pana la 40 de cm inaltime.


Unii spun ca maslinul creste destul de greu, vom vedea, dar se spune ca poate trai mii de ani.

Niciun comentariu :