marți, 26 august 2014

Veioze antichizate



 Veioza antichizata cu abajur si picior lucrat

Lampile si veiozele antichizate sau facute in stil retro fac parte din gama de decoratiuni interioare care trebuie sa existe in orice casa decorata cu bun gust.
Veiozele retro vin  in multe forme si stiluri iar unul dintre cele mai cunoscute si mai apreciate este stilul Victorian.
Reproducerile de veioze dupa cele din perioada victoriana sunte cele mai cautate.
Intre anii 1840 si 1900 in perioada victoriana,lampile si candelabrele cu ulei au coexistat cu  veiozele elctrice timpurii.
Veiozele decorative pentru masa sau cele care se pun direct pe podea au atins cea mai mare popularitate in primele doua decade ale secolului 20 in America .
Tiffany, Handel si altii producatori de veioze faceau baza acestora din bronz sau metal suflat cu bronz.De obicei forma bazei era inspirata de copaci , flori etc.
Mii de veioze Tiffany au fost facute in perioada aceea iar astazi fac obiectul unor colectii pentru multi colectionari care le cunosc.

Odata cu aparitia altor materiale cum este polirezinul, din ce in ce mai multe veioze sunt facute din acest material care poate imita bronzul sau piatra naturala.

Pentru a reda cat mai bine vechimea si patina pe care bronzul o capata in timp, aceasta rasina sau combinatie de rasini este turnata cu bronz si alte materiale.













  Acest veioze in stil retro victorian se pot aduce din Marea Britanie, la comanda. Ne puteti contacta pentru detalii de pret si livrare, vizitand website-ul companiei pe juliana.ro.

Niciun comentariu :