sâmbătă, 19 aprilie 2014

Lumea este ceea ce credem ca noi ca este!

Tu creezi lumea care te inconjoara


Nu este nevoie sa cauti ajutorul la doctori sau medicamente pentru ca orice stres, dezechilibru sau boala poate fi corectata lucrand in interiorul tau.
Noi, oamenii nu reactionam la evenimentele care au loc in jurul nostru, ci la perceptia noastra asupra acestora. Mai mult decat atat, oamenii tind sa se conformeze perceptiilor altor oameni fata de ei si evenimentele care-i implica.
O practica total gresita a multor parinti este de a critica copilul atunci cand greseste sau daca nu se ridica la inaltimea asteptarilor lor. Astfel spunand unui copil, in mod repetat, ca este rau, el va ajunge sa se comporte ca atare.
Contrar a ceea ce se practica, daca un angajat  este laudat chiar si pentru cele mai neinsemnate eforturi, el va ajunge sa lucreze din ce in ce mai bine.
Daca vrei sa ajuti pe altii, trebuie sa incepi ajutandu-te pe tine pentru ca lumea este o reflectare a gandurilor noastre, o reflectare a ceea ce se intampla in jurul nostru.
Inca de pe vremea lui Buddha se spunea ca noi cream lumea prin gandurile noastre.
Tot ceea ce suntem sau ceea ce devenim, tot ceea ce se intampla in viata noastra este o creatie a gandurilor noastre.Daca astazi conducem un automobile, vorbim la un telefon mobil si navigam pe internet este pentru ca niste oameni au gandit toate aceste lucruri atunci cand nic macar nu existau.
Cand apare o problema, trebuie sa cautam cauza chiar la noi insine, nu in exterior.
Daca cineva ne face rau, trebuie sa ne amintim ca ceilalti din jurul nostrum sunt o reflectare si ca agresivitatea celorlalt nu este decat teama noastra sau proiectia propriei noastre agresivitati.
Daca ni se spune ca nu suntem destul de buni, asta nu este decat o reflectare a ceea ce noi gandim despre noi insine.
Daca apare o boala, trebuie sa stim ca, trupul este o casa pentru ganduri: cauza imbolnavirii stain negativitatea unui gand sau a mai multor ganduri
Sanatatea sau de boala, bogatia sau saracia, succesul sau esecul nostru reflecta constiinta si mintea noastra.
Daca ne modificam perceptia noastra asupra lucrurilor, constiinta se modifica, circumstantele exterioare se modifica, totul devine asa cum ganduim noi.

Asta inseamna ca, daca avem o problema de sanatate, ceva din noi a produs asta, daca avem pierderi, noi am determinat asta, daca sotul sau sotia ne insala, noi am atras asta.
Daca ai o problema, o situatie-limita, o boala, trebuie sa te intrebi ce ganduri au produs aceasta problema?
Daca ai descoperit ce anume a creat problema, trebuie sa stergi gandurile care au produs-o.
Noi nu mai vedem ceea ce exista cu adevarat in realitate, noi vedem doar propriile ganduri.”
Si psihologii spun ca oamenii nu reactioneaza la evenimentele in sine, ci la propria lor perceptie asupra evenimentelor exterioare.
Comportamentul celor cu care intram in contact sunt o consecinta a ceea ce noi gandim despre ei.Atitudinea correct fata de ceilalt este aceea in care noi nu-i criticam sau judecam.
Pentru ca noi suntem prinsi in rutina unor ‘’programe’’ care ruleaza inconstient asemeni celor din calculator, intelectul nu ne poate rezolva problemele.
Cum te poti ajuta in viata cotidiana?
Daca aveti o problema de sanatate, atunci spuneti corpului:
“Imi pare rau ca ti-am facut atat rau cu gandurile mele.
Te rog, iarta-ma”. Repetati asta, sincer, pana cand problema dispare.
Este foarte important ca trairea sa fie reala si cererea de iertare sa fie cu adevarat sincera.
Sentimentul de iubire pe care il veti simti este semnul ca vindecarea a inceput.
Cere iertare!

Trebuie doar sa intelegem cauza  problemei fizice sau emotionale, apoi sa incepem sa ne modificam gandirea, sa inlaturam gandurile rele, negative inlocuindu-le cu ganduri bune , pozitive despre noi si despre ceilalti si apoi sa spune: “Imi pare rau.
La fel este si in crestinism, cand ne rugam trebuie sa ne para rau de raul facut si sa cerem iertare.
Folositi cuvinte positive, ca o parola pentru a intra intr-o stare pozitiva de ganduri bune: iarta-ma, te iert, multumesc,te iubesc!





Niciun comentariu :